Skip to content
Första egenutvecklade vätgastankstationen såld

Oazer AB (publ) har sålt sin första, helt egenutvecklade vätgastankstation för tunga fordon till sin distributionspartner Skoogs Energi. Affären har varit planerad sedan länge och har nu slutförts efter att tillstånd beviljats för uppställning och lansering.

Strategiska samarbeten för att möta transportföretag, organisationer och myndigheters växande behov gällande satsningar på vätgasinfrastruktur krävs för att kunna möta marknadens växande efterfrågan på nollemissionstransporter, säger Boh Westerlund, vd Oazer.

Skoogs Energi AB har sedan 2020 satsat på miljövänliga energikällor som ett medvetet val för att möta marknads- och kundbehov och för att stödja hållbar utveckling i samhället. Inköpet av vätgastankstationen OAZER 350 HRS är ytterligare ett steg i den riktningen.

Detta är en del i våra långsiktiga satsningar för att företag ska övergå till total nollemission för tunga fordon med hjälp av vägas som drivmedel för bränslecellsfordon, säger Roland Skoog, ägare Skoogs Bränsle.

Försäljningen till Skoogs Energi är en bra början på den expansion och tillväxt som Oazer har framför sig. Vi är glada att affären har kommit till i hamn, säger Westerlund.